Plavanje v reki Kolpi

Od naših namestitev je do reke Kolpe le kratek sprehod in tam lahko uživate v kopanju v mirnih tolmunih. V juliju in avgustu je ob normalnem poletnem vodostaju temperatura vode od 21 do 25 stopinj. Kopanje je možno na večih mestih vzdolž reke. Za plavanje je najbolj primerno nad jezovi, kjer je lahko globina vode tudi do 2 metra.

Sodevska stena

20-minutni sprehod na bližnji hrib vas loči od najlepšega pogleda na reko Kolpo. Reka vam bo od tu namenila najlepši nasmeh. Pot poteka po utrjenem kolovozu, višinska razlika je cca 120 metrov. Začetek poti je v križišču na sredi vasi.

Kozice

Malo daljša in zahtevnejša pot vodi na bližnje Kozice. Od tam se odpirajo čudoviti pogledi na dolino reke Kolpe in ob lepem vremenu tudi Belo krajino. Pot lahko začnete iz Dola (zahtevnejša in strma, višinska razlika je 500 metrov) ali iz Predgrada (krajša in lažja, višinska razlika je 350 metrov). Obe poti sta markirani.

Aktivnosti na vodi

Največjo zabavo omogočajo razne aktivnosti na vodi. Rafting, spust s kajaki ali z sup-i. V poletnih mesecih je vodostaj reke nizek in je zato primeren tudi za družine. Za bolj adrenalinske spuste pa se priporoča obisk v spomladanskih ali jesenskih mesecih. V dogovoru z lokalnimi ponudniki vam organiziramo aktivnosti po željah - različnih zahtevnostih in dolžini ali času spusta.

Kolpa

V poletnih mesecih Kolpa omogoča zabavo in različne aktivnosti na in ob vodi.
Spokojnost na vodi

Ribištvo

Kolpa ponuja tudi obilo užitkov ob ribolovu. V mirnih tolmunih plavajo mrene in podusti, v divjih brzicah pa postrvi in sulci. Usmerimo vas na 'prave' kotičke za uspešen ribolov.

Sprehajanje

Vzdolž reke Kolpi (od Sodevcev do Damlja) je urejena in utrjena pešpot. Tako se lahko tudi v najbolj vročih poletnih dneh sprehajate v hladu dreves na bregovih reke in uživate ob čudovitih pogledih.

Kolpa

Pogled na Kolpo z razgledne točke pri Špeharjih.
Pogled na Kolpo z razgledne točke pri Špeharjih

Vzpon na Krempo in obisk pragozda Krokar

Obisk naravnega rezervata Krempa in pragozda Krokar po Borovške naravoslovne poti. V spomladanskem času si lahko pod Krempo ogledate najjužnejše rastišče divjih narcis v Sloveniji.

Kolesarski vzpon na Suho reber, 993 nmv

Kolesarski izziv z vzponom na Strmo reber preko Osilnice. Iz 300 metrov se v 4 kilometrih vzpnete na 993 višine s povprečnim naklonom 14%.

Kolpa. Lepota reke in samota na vodi vam ponujata edinstven pobeg iz mestnega vsakdana."