Pogoji uporabe

Prosimo, da pred uporabo spletne strani Turizem Rade natančno preberete navedena določila in pogoje strani. Z uporabo te strani se strinjate z njenimi pogoji. V nasprotnem primeru je ne uporabljajte.

Lastništvo strani 
Lastnik, skrbnik in upravitelj spletne strani je Turizem Rade, zanj Andrej Rade. Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru spletne domene in poddomene na turizem-rade.si. Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče spletno stran na spletnem mestu.

Dovoljenje za uporabo 
Stran lahko preiskujete brez vseh omejitev. Turizem Rade dovoljuje pregled strani pod pogojem, da se strinjate s pogoji uporabe in sprejemate obvestila, pogoje in določila, navedena v tem sporazumu, ter da ne zlorabite avtorskih pravic, zaščitnega znaka in drugih navedb glede lastništva. Vsebine te strani, vključno z besedilom ali slikami ne smete prepisovati, razmnoževati, ponovno objavljati, vpisovati, prenašati ali na kakršenkoli način distribuirati v javne ali komercialne namene, brez pisnega soglasja lastnika spletne strani. Vaša uporaba te strani pomeni, da se brez izjeme strinjate z vsemi tukaj navedenimi opozorili, pogoji in določili.

Vsebina 
Vsebina, objavljena na teh spletnih straneh, je v celoti in časovno neomejeno last Turizma Rade in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. Obiskovalec te strani se strinja, da Turizem Rade ni na noben način odgovorna za vsebino te strani ali za kakršnokoli uporabo te strani. 

Intelektualno lastništvo 
Besedila, fotografije in drugo iz vsebine strani ter sama stran so zaščiteni z avtorskimi pravicami ter pravico ustvarjalca podatkovne baze. Nekateri nazivi, znaki in logotipi na strani so zaščitene blagovne znamke ali komercialni nazivi.  Nič iz vsebine strani se ne more tolmačiti kot dajanje kakršnegakoli dovoljenja ali pravice za uporabo kateregakoli zaščitnega znaka, prikazanega na tej strani. Takšno dovoljenje lahko da samoTurizem Rade ali tretja oseba, ki je lastnik zaščitnega znaka, prikazanega na tej strani.  Strogo je prepovedano prepisovanje, adaptiranje, prevajanje, aranžiranje, spreminjanje ali kakšno drugačno uporabljanje strani, ki je v celoti ali delno zaščitena. 

Zaščita podatkov 
Spletna stran Turizma Rade zbira in obdeluje podatke o postopanju uporabnikov te strani zgolj zaradi statistike obiska. Uporabnik ima pravico, da se brezplačno upre takšni obdelavi svojih podatkov, h katerim lahko brezplačno pristopi ter jih spremeni. Če želite dobiti dodatne informacije o podatkih, ki jih spletna stran si lahko ogledate izjavo o zasebnosti.  Skrbnik spletne strani je zavezan k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Jamči, da bodo na internetu zbrani podatki namenjeni izključno uporabi za anonimno statistično analizo obiska strani in bo s pridobljenimi podatki o uporabnikih ravnal v skladu z veljavno zakonodajo in navedenimi splošnimi pogoji.

Odgovornost 
Uporaba in preiskovanje te spletne strani poteka na vašo odgovornost. Skrbnik ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove. Skrbnik ni odgovoren za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.). Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema skrbnice ali upraviteljice.

Posodabljanje spletne strani 
Turizem Rade si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli enostransko posodablja, spreminja, menja in zamenjuje svoje Pogoje uporabe in Izjavo o zasebnosti. Vse te posodobitve, spremembe, menjave in zamenjave se nanašajo na vse uporabnike strani, na kateri bodo tudi objavljene. 
Politika zasebnosti

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Ta spletna stran uporablja piškotke izključno za beleženje statistike o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Seznam piškotkov, uporabljenih na tej strani:
Ime piškotka Namen uporabe piškotka Trajanje Storitev
_pk_id www.turizem-rade.si Statistika ogledov spletne strani 1 leto turizem-rade.si
_pk_ses www.turizem-rade.si Statistika ogledov spletne strani seja turizem-rade.si
Kolpa
Kolpa